Novi Sad
30.04.2014.
06:09
Kuća na zgradi, divlji objekat delom izgrađen na kosom krovu u Ulici vojvode Mišića 30, na kraju će biti legalizovana.
  • Bole

    30.04.2014 16:23
    @Annimus-Heroj iz feketica
    Igra se kolaricu panicu .Skuplja ruke u Piramidu i dramaticnim glasom nam najavljuje teske i bolne promene.ON bi hteo da vlada!
  • Banana država

    30.04.2014 15:49
    ...
    Šta se u novosadskom Katastru upisuje ukoliko platite malo više u privatne džepove ne bi verovali. Sve ide preko lokalaca, namiruje se i jedna od direktorica u BG, a koja je iz NS. Da ne pominjem da ceo grad zna kome tamo treba dati mito i niko ne hapsi te ljude već i dalje rade bez problema.
  • 30.04.2014 11:31
    Gde je sad heroj iz smetova Feketica???
    Isto postoji i u Futoskoj ulici, preko puta elektrotehnicke skole.
    Bespravna gradnja na staroj zgradi koja ne moze to da izdrzi, zgrada samo sto se nije urusila, proces na sudu se razvlaci vec vise od decenije i nikom nista...
  • 30.04.2014 11:27
    Kad padne zgrada znace kome da se obrate da im nadoknadi stanove i zivot.
  • Ahbar Palamudin

    30.04.2014 10:52
    može i drugačije
    Ljudi, naterajte predsednika vaše zgrade da registruje vašu zgradu na stanari.rs, i tamo neka sve izvode iz banaka priloži samo vama na uvid. To što zakonski on mora jednom godišnje da polaže račune okačite mačku o rep. Em se svašta može dogoditi za tih godinu dana, em se izveštaj može našminkati kako njemu odgovara. Ovako lepo, svi ugovori, fakture, prihod - rashod sa računa > crno na belo, pa na internet na uvid i svaki dan pratite njegov rad.
  • Jelena

    30.04.2014 10:50
    Tako nesto postoji i u Zeleznickoj ulici, u zgradi koja nije u stanju da izdrzi dogradjivanje i koja je zbog te divlje gradnje u toliko losem stanju da postoji opasnost da se urusi,ljudima otpadaju delovi plafona, zidovi popucali, o fasadi da se ne govori.. Ali, veze i vezice tih "graditelja" su cudo jedno..
  • ja

    30.04.2014 10:17
    ovo je
    srbija - zemlja cuda.......U normalnim drzavama me pitaju da im objasnim pojam "divlja gradnja".....nemaju pojms sta to znaci.
  • 30.04.2014 10:04
    sremica
    Sve je to jako strašno! I podržavam ideju da se na nivou Grada pokrene inicijativa o skupštinama stanara i predsednicima. U Bloku 8. u Petrovaradinu isto ima raznih slučajeva zloupotrebe. Naplaćali smo se , sa falsifikovanim ili redovnim potpisima, od krečenja stanova do silikoniziranja kada predsednicima itd. itd. Pričamo, galamimo... a oni sebi sređuju stanove, podižu novac... a sve po zakonu!
  • Mile 2.

    30.04.2014 09:04
    @Bole - ovce
    To nije smetalo da se dotični uglave u (nekorumpiranu?) vlast i tako i dalje upravljaju našim životima na našu štetu a za sopstveni dobitak.
  • mile V*

    30.04.2014 08:18
    predsednik
    Teča je u pravu kada kaže za predsednika kućnog saveta.Bilo bi dobro kada bi naš 021 otvorio plemiku oko tih"predsednika".To je postalo vrlo unosno zanimanje.Ne moraju,po zakonu,nikom da polažu račun,ali zato mogu da skidaju pare bez pravdanja pred skupštinom stanara.
  • komsha

    30.04.2014 08:01
    ima toga jos...
    u gradicu u jednoj zgradi na tavanu su neki stanari napravili potkrovlja i doveli podstanare.. pa cak preuredili i podrume i dali podstanarima!!!
    a na zgradi na uglu kralja petra i bulevara oslobodjenja ima slicno izgradjena kucica. ili zivi neko ili je kao supa... ima toga svuda...
  • 30.04.2014 08:00
    opet Vojvode Mišića
    Isti je slučaj i u ulazu u ul. Vojvode Mišića 19 kada je predsednik skupštine stanara pre 3 meseca potpisao ugovor o nadogradnji a da NI JEDAN JEDINI stanar o tome nije imao pojma!!! Ugovor je zaveden u katastru!Bez saglasnosti stanara!!! Iako je u pitanju teško krivično delo falifikovanja, u katastru je upisan ugovor o nadogradnji a niko do sada nije reagovao! Ni jedan državni organ!
  • Bole

    30.04.2014 07:30
    ovce
    Samo blejite stanari.Cuj kako je mogao da izgradi U Srbiji.Pa malo podmazes inspekciju, malo rodjacko kumovske veze.Ma sve se moze .Ikebana Banana haahahahah.Igor i Maja su te 2007me haracili po Novom Sadu.
  • bežati odavde

    30.04.2014 07:14
    Ovo u drugim državama ne bi prošlo. Samo kod nas. I dalje svi to čitaju i gledaju, i dalje svi to znamo, i dalje će se to dešavati....i koja je poenta?? Zašto ponekad pomislim da smo jedna od najgorih država??
  • Teča

    30.04.2014 07:14
    Pa ?
    Mislim da sve to nije mogao uraditi bez saglasnosti većine stanara, što je pretpostavljam ishodovao inače se ne bi usudio na ovakav poduhvat, a to iz teksta ne možemo saznati. Kaže dalje u tekstu "da će biti legalizovano" i da je " rađeno sve po zakonu iz 2003. koji ih ne primorava da imaju dozvolu", stoga ne vidim oko čega se sada diže prašina. Tako je bilo frke i oko onih navodno zazidanih terasa na Adicama, a ustvari su terase "zazidanih" bile suprotno zakonu okrenute na tuđi plac i koliko sam čuo te terase su i dalje funkcionalne i do susedne zgrade ima dobra dva metra rastojanja.Malo više informacija ne bi bilo na odmet kada se radi o ovakvim vestima. Što se tiče skupštine stanara to je glupost od koje niko koristi nema osim predsednika Skupštine stanara koji "upravlja" prihodima. Čast izuzecima i poštenima, ali dobrom delu njih je to dodatni izvor finansiranja i ništa drugo.
  • Hahahaha

    30.04.2014 06:37
    Hahahahaaaa,BANANA Srbija!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna